JUHANNUSAATTO PUUTARHASSA

24/06/2017

Kutsuin ystävättäreni puutarhaamme lounaalle juhannusattona, joka oli samalla hänen syntymäpäivänsä. Nautimme rauhaisan lounaan syreenipuun katveessa.

Alkukeittona nautimme kylmää kurkku-sellerikeittoa, jota tein nyt ensimmäistä kertaa. Keitto yllätti helppoudellaan ja raikkaalla maullaan, joten tämä keitto variaatioineen jää varmasti kesamenujeni vakiolistalle. Pääruuaksi nautimme Elle Mat och Vin -lehdestä löytämäni reseptin mukaista perunasalaattia, jota piristin hieman vadelmavinegretillä. Jälkiruuaksi nautimme mansikkapavlovaa. Pavlova ja kesäiset juhlavammat ateriat kulkevat käsi kädessä, ja on perheeni ehdoton suosikkijälkiruoka.

Freixenetin rose kuohuviini toimi mutkattomasti läpi aterian ruokajuomana, basilikalla ja sitrushedelmillä maustetun veden kanssa.

Alkujuomaksi nautimme Hugo cocktailin, resepti on tarttunut mukaani matkoiltani Müncheniin. Toki, seljankukkamehua lisään kyllä reilusti, se maku vaan kuuluu kesään.

***

Midsummer Eve's lunch in our garden.










No comments :

Post a Comment

Blog Design by Get Polished | Copyright © Finamone
BACK TO TOP